Mai multe persoane s-au adunat în această seară în fața instituțiilor de stat: la Guvern, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne pentru a protesta. În aceste locuri au fost instalate și câteva corturi, transmite

Protest ChisinauFoto: Captura Facebook

Radio Chișinău.

Unii dintre protestatarii care au venit să manifesteze au spus că s-au adunat pentru a protesta față de „federalizarea țării”.

Printre protestatari, presa de la Chișinău l-a surprins și pe fostul deputat democrat, Constantin Țuțu. El a declarat că, alături de celelalte persoane, va protesta „pentru a nu le permite să vândă țara”. ”Vom ridica drapelul, ca Dodon să nu ne vândă țara”, a spus fostul deputat democrat, notează TV8.

Agora.md scrie că a primit mesaje din țară că șefii de instituții puși de Partidul Democrat fac presiuni pentru ca angajații să meargă duminică la proteste.

Maia Sandu a declarat că a auzit că pentru ziua de duminică se organizează manifestații:

„Oamenii încearcă să reziste și să nu se lase intimidați. PD aduce oameni în stradă ori prin intimidări ori cu bani. Le spunem că merită să stea acasă duminică, să meargă la prieteni, să facă ce vor ei nu ce vrea un partid”.