Pavel Filip a anunțat că nu acceptă noul Guvern învestit și nu intenționează să cedeze fotoliile noilor miniștri votați sâmbătă de Parlamentul de la Chișinău, scrie Agora.md.

Pavel FilipFoto: Guvernul Republicii Moldova

În cadrul unei emisiuni televizate, Filip, care este și vicepreședinte al Partidului Democrat condus de Plahotniuc, a declarat că în prezent există un singur Guvern care se încadrează în normele constituționale, și acela nu este Executivul condus de Maia Sandu.

„Mâine-poimâine ne putem trezi și cu al treilea, și cu al patrulea guvern. Există un singur guvern care respectă normele constituționale. El poate fi instalat în limita prevederilor constituțonale. Nu cred că acum a fost urmărită o logică de crearea a unei guvernări care să lucreze pentru oameni. Asta este o ambiție, o revărsare de ură. PD este o fracțiune puternică și nimănui nu-i place acest lucru”, a spus Pavel Filip.

Vicepreședintele PDM a adăugat că nu este uimit de evenimentele care au avut loc astăzi în țară. El l-a acuzat pe Igor Dodon că nu ar face nicio mișcare fără acordul Moscovei.

„O zi plină de peripeții, care vine după trei luni de zile când a fost posibilitatea să aibă loc discuții civilizate. Într-un mod oarecare putea fi anticipată o asemenea situație. Simțeam acest joc pe care începuse să-l facă PSRM. Nu este vorba de PSRM și de Dodon, este vorba de Federația Rusă. Igor Dodon nu a făcut nicio mișcare, pentru fiecare mișcare trebuia să întrebe la Moscova. Este un spectacol de prost gust”, a mai spus Filip.