Televiziunea ce aparține liderului PD, Vladimir Plahotniuc, a publicat sâmbătă imagini filmate cu camera ascunsă de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotnic și Serghei Iaralov, despre care se spune că se află în spatele oricărei decizii luate de liderul PD, relatează Unimedia.

Dodon si PlahotniucFoto: Captura video

Cei 3 discută despre un acord personal între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc ce include și un punct secret, legat de federalizarea Moldovei. Eventualul acord, ar urma să fie păstrat la Ambasada Rusiei. PD și PSRM ar fi urmat să aibă un alt acord, public de această dată, și în care să fie specificate toate solicitările PSRM.

La 12 minute după publicarea primei „probe”, Publika a plasat un alt filmuleț. Aici, deja se vorbește despre dosarele penale ale liderului PD din Rusia și despre faptul că Putin i-a cerut lui Dodon să vină cu Plahotniuc la Moscova, dându-i garanții că nu va fi arestat. Liderul PD s-a arătat sceptic față de această propunere.

Din video, se pare că dialogurile ar fi avut loc ieri, 7 iunie 2019, la ora 12.36. Interesant este că, deși camera ascunsă se află la o distanță apreciabilă de masa de discuții, sunetul este unul foarte bun. Cel mai probabil, liderul PDM avea la el un microfon și era pregătit pentru această înregistrare. De menționat că cel de-al 3-lea participant, Serghei Iaralov nu a scos niciun cuvânt, doar notând din când în când câte ceva pe o foaie.

După înregistrările video privind federalizarea Republicii Moldova publicate, șeful statului a venit cu o reacție, susținând că actul a fost elaborat acum doi ani de către Plahotniuc și trimis în Federația Rusă pentru a fi închise dosarele penale pe numele acestuia.

”Referitor la documentul publicat despre federalizarea Republicii Moldova, acele propuneri au fost din partea lui Vlad Plahotniuc, acum doi ani, și trimise în Federația Rusă pentru a fi închise dosarele penale pe numele lui. Cred că partenerii din Rusia au probe și la momentul potrivit va apărea totul. Murdar și nu este corect”, a declarat Dodon din clădirea Parlamentului.