Cuba va avea un rol important în revenirea la democrație a Venezuelei, a declarat vineri ministrul canadian de externe Chrystia Freeland, deși Ottawa și Havana nu s-au pus de acord dacă președintele Nicolas Maduro ar trebui să rămână sau nu în funcție, conform Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Freeland și-a transmis observațiile într-o conferință de presă televizatăla Toronto, după întâlnirea cu ministrul de externe cubanez Bruno Rodriguez. Cuba este un aliat puternic al lui Maduro, pe care majoritatea națiunilor occidentale îl doresc înlocuit cu liderul opoziției, Juan Guaido.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a cerut săptămâna trecută Canadei să facă maimult pentru a trata direct cu Cubaasupra a ceea ce Pence a numit "influența sa malignă" asupra crizei dinVenezuela.

"Cred că vedem o convergență internațională în legătură cu necesitatea unei tranziții pașnice în Venezuela, care să ducă la alegeri libere și corecte și la întoarcerea la democrație. Cubava avea un rol în acest sens", a spus Freeland.

Când a fost presată pentru a fimaispecifică despre ceea ce ar putea face Cuba, ea a refuzat să răspundă.

Întâlnirea Freeland cu Rodriguez a fost a doua în mai puțin de o lună. Cei doi miniștri s-au întâlnit laHavana pe 16 mai pentru discuții care au avut drept obiect Venezuela.