Volocopterul este primul dispozitiv de zbor complet electric care poate transporta oameni la bord și care poate decola și ateriza vertical (VTOL). Aparatul de zbor va fi comercializat în mai multe orașe din întreaga lume începând cu sfârșitul acestui an, scrie CNN.

VolocopterFoto: Flickr

Volocopterul este una dintre creațiile care au făcut senzație la Festivalul Greentech, un eveniment de tehnologie care se ține la Berlin și care are ca scop și crearea unui viitor mai ecologic. Festivalul este organizat de fostului campion mondial de Formula 1, Nico Rosberg.

„Nu trebuie să așteptăm 10 ani căci până la sfârșitul anului viitor va fi comercializat în locuri precum Dubai, Singapore și Germania”, a spus Rosberg. „Este fenomenal, pentru că asta va revoluționa modul în care ne transportăm și va decongestiona traficul din orașele, pentru că vom putea folosi mult mai ușor spațiul aerian", a mai declarat fostul pilotul de formula 1.

Compania germană Volocopter afirmă că prin sistemul de a decola și ateriza vertical, rata de siguranța a aeronavei este mai mare și că taxiului zburător vor urma a-i fi schimbe bateriile în locațiile special amenajate numite „Volo-Hubs” și „Volo-Ports”.

Tehnologia din spatele volocopterului se bazează pe cea a dronei, iar bateriile vor fi schimbate de roboți înainte de a continua fiecare călătorie. Scopul taxiului este de a transporta un număr de 100.000 de pasageri pe oră.

Vehiculul va fi inițial capabil să transporte două persoane pe o distanță de până la 27 de kilometri.

„Desigur, încă ne confruntăm cu unele provocări, dar cel mai fascinant aspect al inovației constă în faptul că nu se adresează doar bogaților, deoarece odată ce avionul va deveni autonom, va costa la fel de mult cât costă un taxi normal din zilele noastre. Este cool, sustenabil și ieftin și este aici. Sper să ne obișnuim cu el pentru că este o invenție foarte puternică care va avea un impact uriaș”, a mai adăugat Rosberg.