Roskomnadzor, Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, speră să ia, până în luna ianuarie, o decizie privind obligarea platformelor Twitter și Facebook să mute datele utilizatorilor ruși pe servere din țară, relatează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.

Logo-ul FacebookFoto: HotNews.ro

Directorul agentiei Roskomnadzor, Alexander Zharov, a declarat că speră că Rusia nu va fi nevoită să blocheze accesul utilizatorilor la Twitter și Facebook.

În luna ianuarie, Roskomnadzor a anunțat că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook și Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislației naționale.

Administrația de la Moscova a introdus legi dure în ceea ce privește internetul. Autoritățile au cerut unor motoare de căutare să elimine unele rezultate ale căutărilor, serviciile de mesagerie au fost nevoite să ofere cheile de decriptare Serviciului de Securitate, iar rețelele de socializare au fost condiționate să stocheze datele personale ale cetățenilor doar pe teritoriul Rusiei.