Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a declarat joi că ar prefera să îl vadă pe Donald Trump "în închisoare", decât destituit, au informat surse din cadrul Partidului Democrat, relatează Mediafax citând The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Afirmațiile au fost făcute în timpul unei ședințe private a democraților, în cadrul căreia a avut loc o dezbatere privind lansarea procedurii de destituire a liderului de la Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a lui Pelosi, Ashley Etienne, nu a confirmat încă afirmații președintelui Camerei Reprezentanților.

"Președintele Pelosi a avut o întrevedere productivă despre situația privind raportul lui Mueller. Aceștia (n. red. democrații) au fost de acord să păstreze toate opțiunile și să continue strategia legislativă pentru a se adresa actelor de corupție ale președintelui și abuzul de putere", a declarat Etienne.

Deși Pelosi nu a refuzat complet destituirea președintelui Trump, aceasta a afirmat că destituirea ar reprezenta o variantă "care ar diviza" și care ar fi în beneficiul lui Trump, în contextul în care acesta se pregătește să își lanseze campania pentru alegerile din 2020.

Unul dintre liderii opoziției, Jerrold Nadler, nu a informat dacă va demara procedura de destituire fără acordul lui Pelosi.