Youtube a anunțat miercuri că va lua măsuri pentru a elimina conținutul care promovează discursurile de ură și va interzice filmulețele care justifică discriminarea, promovează segregarea pe criterii etnice sau glorificarea ideologiei naziste, relatează Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o postare pe blogul său oficial, Youtube a precizat că va elimina conținutul care neagă evenimente de natură violentă precum Holocaustul sau masacrul de la școala elementară Sandy Hook din statul american Connecticut din 2012.

”În ultimii ani, am investit în politicile, resursele și produsele necesare pentru a ne respecta responsabilitatea și pentru a proteja comunitatea YouTube de conținutul dăunător. Această lucrare s-a axat pe patru piloni: eliminarea conținutului violent, ridicarea conținutului autoritar, reducerea răspândirii conținutului limită și recompensarea creatorilor de încredere”, se arată în postarea de pe blogul Youtube.

”Datorită acestor investiții, videoclipurile care încalcă politicile noastre sunt eliminate mai repede decât oricând și utilizatorii văd conținut mai puțin limitat și dezinformare dăunătoare. Pe măsură ce facem acest lucru, colaborăm îndeaproape cu parlamentarii și societatea civilă din întreaga lume pentru a limita răspândirea conținutului online extremist și violent”, se adaugă în articol.