În ultimele zile, guvernul chinez a emis două alerte de călătorie pentru cetățenii care se îndreaptă spre Statele Unite, în timp ce agențiile de presă statale construiesc o retorică puternică anti-americană, oferind indicii ale faptului că războiul comercial dintre cele două națiuni nu se apropie de final, potrivit CNN.

chinaFoto: Hotnews

Administrația Trump a crescut tarifele de la 10% la 25% pentru mărfuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe 10 mai și a amenințat compania de tehnologie Huawei cu o interdicția de export.

China a răspuns prin creșterea tarifelor pentru bunuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, sâmbăta trecută și a promis să ia "toate măsurile necesare" pentru a rezista acțiunilor americane.

Ministerul Culturii și Turismului din China a avertizat marți cetăneții în legătură cu riscurile la care se supun călătorind în State. Anunțul a făcut referire la cazuri recente de "schimburi de focuri, jafuri și furturi". În aceeași zi, Ministerul de Externe, împreună cu ambasada și consulatele Chinei din SUA au eliberat o alertă de securitate, prin care au transmis cetățenilor că persoanele de naționalitate chineză sunt "hărțuite" în SUA de către autoritățile locale. Aceste alerte vin la scurt timp după cea emisă de Ministerul Educației, care a transmis elevilor chinezi că este periculos să studieze în SUA, din cauza problemelor legate de viză.

Partidul Comunist a inițiat o campanie de propagandă, folosind agențiile de presă aflate sub control statal, care pune accent pe temele "hărțuirii comerciale" și a "hegemoniei".

Într-un articol publicat marți de People's Daily, SUA a fost numită "inamicul lumii".

De asemenea, agenția de televiziune CCTV a redat pe post o serie documentară veche, intitulată "Marele Război de Rezistență în fața Statelor Unite și de sprijin a Coreei de Nord".