Arabia Saudită a informat miercuri că urmărește dezvoltarea situației din Sudan și susține continuarea dialogului între consiliul militar aflat la conducerea țării și opoziție, relatează Mediafax, citând Reuters.

Arabia Saudită are relații apropiate cu consiliul militar, care a preluat puterea de la înlăturarea președintelui Omar al-Bashir în luna aprilie.

"Arabia Saudită speră că toate părțile din Sudan vor alege dialogul constructiv pentru a menține securitatea și stabilitatea în Sudan, pentru a proteja oamenii, în timp ce apără interesele și unitatea țării", se arată într-un comunicat al agenției naționale de presă din Arabia Saudită.

Discuțiile dintre Consiliul Militar, care a preluat puterea după înlăturarea președintelui Omar al-Bashir, și grupurile de opoziție, au stagnat în urma diferențelor de opinie privind conducerea perioadei de tranziție.

Cel puțin 100 de persoane au murit în urma protestelor din Sudan, au anunțat reprezentanții unui grup medical, după ce armata a atacat o tabără de protestatari.