Administrația Trump a anunțat miercuri că suspendă utilizarea țesutului fetal în cercetarea condusă de guvern, potrivit ABC News.

Fetusul in a opta saptamana a sarciniiFoto: Captura YouTube

"Pomovarea demnității ființei umane, de la concepere până la moartea sa naturală este una dintre prioritățile principale ale administrației președintelui Trump", transmite declarația departamentului de Servicii de Sănătate.

Conform Serviciului de Cercetare aflat sub tutela Congresului, utilizarea țesutului fetal în cercetarea americană a început în anii '30, iar instituțiile naționale de sănătate au adoptat practica în anii '50. Fiind folosit pentru o varietate largă de studii de cercetare, cu ajutorul țestului fetal au fost dezvoltate vaccinuri împotriva unor boli precum poliomelita și rujeola.

Anunțul a fost primit cu entuziasm de susținătorii măsurilor anti-avort, inclusiv de către președinta organizației "Susan B. Anthony’s List", care luptă pentru interzicerea avortului în SUA. Aceasta a afirmat: "Președintele Trump știe că putem să acționăm mai bine ca națiune și ne dă speranță să vedem angajamentul său pro-viață." ​