Președintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că este încrezător că se va găsi o soluție bună la chestiunea statului frontierei irlandeze după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Mediafax citând agenția Dpa.

Trump și regina Elisabeta a II-aFoto: Captura video

Irlanda va fi "într-o stare grozavă" după Brexit, a declarat Trump, care a sosit miercuri în prima sa vizită în Irlanda în calitate de lider al SUA.

"Nu cred că frontiera va fi o problemă", a adăugat președintele american.

Situația frontierei între provincia britanică Irlanda de Nord și Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, s-a dovedit a fi una din cele mai delicate chestiuni în cadrul procesului Brexit.

Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, însă această prevedere este puternic contestată de numeroși parlamentari britanici.

Liderul de la Casa Albă avut o întrevedere de 30-40 de minute cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, urmând să ajungă apoi la un teren de golf și hotel din localitatea Doonbeg, proprietăți cumpărate de Trump în anul 2014, unde va petrece două nopți.

Un purtător de cuvânt al premierului irlandez a declarat că discuțiile între cei doi lideri au fost despre relațiile între Washington și Dublin, regimul de vize, comerț și Brexit.

După călătoria în Irlanda, președintele Trump va efectua joi o vizită și în Franța, pentru o ceremonie de comemorare a Debarcării în Normandia, urmând ca vineri să revină în Statele Unite.