Poliția bosniacă a arestat 20 de imigranți după ce aceștia au provocat miercuri un scandal într-un centru de primire din nord-vestul orașului Velika Kladusa, au anunțat autoritățile din Bosnia Herțegovina, scrie Mediafax.

Tabara de refugiatiFoto: Captura YouTube

În momentul în care poliția a intervenit la centrul Miral pentru a calma spiritele, au fost atacați cu pietre, bare metalice și sticle, trei polițiști fiind răniți, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției regionale Ale Siljdedic. În scandal au fost implicați cel puțin 100 de imigranți.

Cel puțin 10 persoane din centru, care poate adăposti până la 700 de persoane, au fost de asemenea rănite și transportate la spitalul din Velika Kladusa și Bihac pentru îngrijiri medicale.

Siljdedic a declarat că tensiunile au rămas la cote înalte în urma unui incendiu produs la sfârșitul săptămânii trecute când etajul superior al clădirii a luat foc, mulți dintre imigranți fiind nevoiți să doarmă afară.

Aproximativ 25.000 de imigranți din Asia și nordul Africii au ajuns în țară din Serbia și Muntenegru în 2018, iar aproximativ 6.000 au sosit anul acesta, potrivit agențiilor bosniace de securitate, și doar aproximativ 3.500 au fost adăpostiți în aceste centre de tranzit, ceilalți plecând în țări europene mai dezvoltate.