Forțele de salvare din Phoenix (Arizona) au trebuit să dea explicații după ce în spațiul public au apărut imagini ce arătau cum coșul atârnat de un elicopter - în care se afla o excursionistă de 74 de ani ce se rănise într-o zonă montană - a început să se rotească extrem de rapid, potrivit ABC.

Salvare cu elicopterul in SUAFoto: Captura YouTube

Clipurile ce circulă pe rețelele de socializare arată că rotația coșului în care se afla femeia s-a accentuat pe măsură ce era ridicat mai sus, aproape de elicopter. ”Uneori, când îl ridicăm, coșul începe să se rotească.

Avem o coardă legată de coș ce ar trebui să prevină asta. Astăzi n-a funcționat”, a spus Paul Apolinar, pilotul-șef al departamentului aerian al poliției.

”Au încercat să reducă din rotație cu sfoara de care vorbea Paul, dar nu a mers și, apoi, s-a rupt”, a adăugat pilotul elicopterului Derek Geisel.

”Din momentul în care am început să zburăm în linie dreaptă, rotația s-a redus până la nivelul în care au putut aduce pacienta în siguranță în aeronavă”, a explicat pilotul. Rotația coșului cu pacienta a durat aproximativ un minut.