Un fost adjunct al șerifului din Florida a fost arestat marți pentru infracțiune și abatere disciplinară, din cauza felului în care a acționat în timpul atacului armat din 2018, de la liceul Marjory Stoneman Douglas, în urma căruia au murit 17 persoane, scrie Reuters.

Atac armat la un liceu din FloridaFoto: Captura YouTube

Scot Peterson, în vârstă de 56 de ani, a fost preluat de către autorități și riscă să fie acuzat de neglijență față de minori, neglijență și sperjur, potrivit procurorului Mike Satz. În total, Peterson riscă o sentință de 97 de ani de închisoare.

Peterson se afla la datorie, responsabil de perimetrul liceului Marjory Stoneman Douglas, în momentul în care un atacator a intrat în clădire și a început să tragă, omorând 17 persoane și rănind alte 17. Ofițerul nu a intrat deloc în clădire, conform declarațiilor biroului șerifului și a înregistrărilor video.

Jeff Bell, președintele Asociației ofițerilor din Broward, a declarat că, deși crede că este regretabil felul în care a acționat Peterson, eșecul său de a acționa nu reprezintă o infracțiune: "Ceea ce mă îngrijorează... stabilim un precedent periculos prin pedepsirea forțelor de ordine. Dacă nu oprim o bătaie în școală pe viitor, asta va fi neglijență? Unde ne oprim?"

Avocatul lui Peterson a afirmat că este pregătit să îl apere împotriva unor acuzații care nu au bază empirică și legislativă.

Peterson a fost dat în judecată în mai 2018 de către Andrew Pollack, a cărui fiică a murit în timpul atacului. Fiul său, Hunter, a postat un mesaj pe Twitter, susținând că speră ca Peterson să își petreacă restul vieții în închisoare: "S-a ascuns în Parkland în timp ce sora mea a murit fără apărare și a mințit în legătura cu asta", a scris acesta.