Formațiunea politică de guvernământ a Marii Britanii, Partidul Conservator, va alege un succesor al premierului Theresa May în săptămâna care va începe pe 22 iulie, au informat oficialii britanici marți, relatează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.

Boris JohnsonFoto: Wikimedia Commons

În prima etapă, membrii din Parlament ai partidului vor alege din cei 11 conservatori, care și-au exprimat dorința de a o înlocui pe Theresa May, doar doi candidați, urmând ca apoi toți membrii partidului să aleagă următorul lider și premier.

Theresa May a anunţat că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.