Kremlinul a contrazis marți declarația președintelui Donald Trump potrivit căreia Rusia l-ar fi informat că și-a fi retras majoritatea oamenilor din Venezuela, subliniind că nu l-a informat oficial pe liderul de la Casa Albă despre activitatea personalului militar în Caracas. Totodată, Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că Rusia va continua să asigure ajutor militar în Venezuela, relatează Reuters.

Dmitry PeskovFoto: Wikipedia

Mesajul Kremlinului vine după ce Donald Trump a scris luni pe Twitter că Rusia a spus Statelor Unite că și-a retras aproape toți oamenii din Venezuela.

”Rusia ne-a informat că și-a retras majoritatea oamenilor din Venezuela”, a scris luni Trump, pe Twitter, în timp ce se află într-o vizită de trei zile în Marea Britanie.

De altfel, pe Wall Street Journal apăruse un articol care relata, citând persoane apropiate ministerului rus al Apărării, că Rusia a retras consilieri cheie pe apărare din Venezuela.

Furnizorul Ministerului rus al Apărării, Rostec, care a instruit trupele venezuelene, a redus personalul său din Venezuela la doar câteva zeci, de la aproape 1.000 în momentul apogeului cooperării dintre Moscova și Caracas acum câțiva ani, a spus o persoană apropiată ministerului rus al Apărării.

Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus repoterilor că Moscova nu a fost în contact cu Trump pe niciun subiect și că pare că informația sa a fost luată din ziare, pe care oficialii ruși i-au negat-o deja, sau de oriunde altundeva.

Peskov a spus că personalul militar al Rusiei a rămas în Venezuela pentru a-și duce la capăt contractele încheiate între Moscova și Caracas și că totul se desfășoară potrivit planului.