Rusia: Tinder va trebui să furnizeze datele utilizatorilor, la cererea serviciilor secrete
Roskomnadzor alcătuiește o listă cu serviciile online active în Rusia și care trebuie să ofere datele utilizatorilor lor către autoritățile rusești, dacă există o cerere în acest sens.
Tinder "a fost adăugat la acest registru după ce a transmis informațiile necesare, la cererea Roskomnadzor", a scris agenția, pe Twitter.
Această listă este alcătuită de Roskomnadzor în colaborare cu serviciile secrete rusești. Prezența pe listă obligă aplicațiile să furnizeze la cerere cheile de criptare și să stocheze în Rusia datele utilizatorilor timp de șase luni.
Pe listă se află zeci de companii, printre care și rețeaua socială Vkontakte.
În aprilie 2018, autoritățile rusești au ordonat blocarea mesageriei criptate Telegram, atât timp cât aplicația nu va furniza serviciilor de securitate modalitatea de citire a mesajelor utilizatorilor, ceea ce Telegram a refuzat. Telegram a reușit însă să ocolească acest blocaj și rămâne accesibil în general în Rusia.
În ianuarie, Roskomnadzor a lansat proceduri administrative împotriva Twitter și Facebook, pe care le acuză că nu respectă legea care impune stocarea datelor.
Din același motiv, autoritățile rusești au ordonat în 2016 blocarea rețelei sociale LinkedIn, inaccesibilă de atunci în Rusia.
Lansată în 2012, aplicația Tinder, proprietate a Match.com din grupul american InterActive Corp (IAC), este una dintre cele mai populare din lume pe acest segment.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”