Donald Trump a ajuns luni în Regatul Unit, împreună cu soția sa Melania, pentru o vizită de trei zile. Chiar înainte ca avionul său să aterizeze pe aeroportul Stansted, liderul de la Casa Albă l-a criticat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, scriind pe Twitter că acesta este un ”ratat total”, după ce edilul a criticat guvernul britanic pentru că l-a invitat pe președintele american într-o vizită de stat, relatează Reuters.

Donald Trump si MelaniaFoto: Captura video

UPDATE 14.20: Elicopterul care i-a transportat pe Trump și pe soția sa, Melania, la Buckingham Palace a aterizat pe peluza palatului. Aceștia au fost întâmpinați de prințul Charles și de Camilla Parker.

La intrarea în Buckingham Palace, a ieșit în întâmpinare și regina Elisabeta a II-a.

Luni, Trump a ajuns în Regatul Unit, împreună cu soția sa Melania, pentru o vizită de trei zile și l-a criticat pe Khan chiar înainte ca avionul său să atingă pământul britanic.

”Sadiq Khan, care, din toate punctele de vedere, a făcut o muncă teribilă ca primar al Londrei, a fost în mod stupid ”obraznic” cu privire la vizita președintelui Statelor Unite, de departe cel mai important aliat al Regatului Unit. Este un ratat total care ar trebui să se concentreze pe infracționalitatea din Londra, nu pe mine...”, a scris Trump, care a adăugat că Sadiq Khan îi aduce aminte de ”foarte prostul și încompetentul primar al orașului New York, de Blasio, care de asemenea a făcut o muncă proastă”.

Duminică, Khan a spus că este important să existe relații bune cu Statele Unite, dar Marea Britanie nu ar trebui să ”întindă covorul roșu” pentru Trump. Acesta l-a comparat de asemenea pe liderul de la Casa Albă cu fasciștii secolului XX.

Președintele american Donald Trump își va începe luni vizita oficială în Marea Britanie printr-o întâlnire cu familia regală și luând prânzul cu regina Elizabeth a II-a la Palatul Buckingham. După masa cu regina, președintele și soția sa, Melania Trump, vor vizita Westminster Abbey și mormântul Eroului Necunoscut.

Marți, președintele urmează să se întâlnească cu Theresa May, înainte ca aceasta să se retragă din funcție. Vizita se va încheia miercuri cu o ceremonie care va avea loc în orașul Portsmouth.

Liderul de la Casa Albă va călători apoi în Irlanda și Franța.

Înainte de a ajunge, Donald Trump și-a exprimat susținerea pentru politicianul pro-Brexit Boris Johnson. Autoritățile se așteaptă să aibă loc proteste în prima zi a vizitei lui Trump.