Papa Francisc a atins mai multe subiecte, pe drumul de întoarcere la Roma, inclusiv privind necesitatea solidarității în fața problemelor globale, relației între catolici și ortodocși și situația actuală din Europa, scrie Mediafax, citând un comunicat de pe Vatican News.

Papa Francisc, salut de ramas bunFoto: Captura YouTube

"Dacă Europa nu va răspunde bine provocărilor ce vor urma, Europa se va ofili (...) Europa trebuie să își descopere propria identitate, propria unitate, pentru a depăși diviziunile și frontierele", a declarat Papa Francisc.

Întrebat de un reporter român care este mesajul pentru părinții care își lasă copiii să lucreze în străinătate, papa a declarat că "o astfel de distanță este mereu o situație dureroasă", afirmând că aceste separări nu au la baza o problemă locală, ci este vorba de lipsa universală a solidarității.

Despre politicieni, papa Francisc a declarat că aceștia "trebuie ajutați să fie sinceri și să nu aibă campanii construite pe mesaje false, calomnie, defăimare, scandaluri, ură și frică", adăugând că oriunde poate apărea corupția.

"Acest lucru este teribil. Politicienii nu trebuie să răspândească ură și frică, ci speranță", a afirmat acesta.

Papa Francisc a vorbit, de asemenea, despre relația și diversitatea religiilor, grupurilor etnice și politicile din domeniu. Acesta a subliniat importanța colaborării creștinilor din diferite comunități pentru "a ajuta oamenii sărăci și bolnavi".

La sfârșitul conferinței de presă, papa Francisc a declarat că este recunoscător pentru ploaia care l-a ajutat să vadă "peisajul frumos al României". Acesta le-a cerut credincioșilor să "se roage pentru Europa, pentru unitate".