O navă aparţinând marinei militare italiene a acostat duminică în orașul portuar Genova din nordul Italiei, transportând 100 de migranți preluaţi din apele Mării Mediterană, unde numărul migranților salvaţi de autorităţi a crescut în ultimele săptămâni, relatează Mediafax, citând Associated Press.

Genova, ItaliaFoto: Flickr

Agenția italiană de știri ANSA a informat că 23 de minori și 17 femei, inclusiv câteva care sunt însărcinate, se numără printre migranți. Ei au fost salvați joi de pe o navă care plutea în derivă pe coasta Libiei.

Ministrul de Interne din Italia, Matteo Salvini, a declarat că migranții vor fi transferați în alte cinci state din Uniunea Europeană și preluați de Vatican. De la preluarea mandatului anul trecut, Salvini a promis că va opri sosirea migranților în Italia.

Migranții care au sosit în Genova proveneau din Libia, Camerun, Somalia, Coasta de Fildeș, Mali și Nigeria, a informat ANSA. Totodată, serviciile olandeze de salvare maritimă au anunţat că au salvat un migrant care încerca să traverseze Canalul Mânecii pe o plută improvizată.

Instituția de salvare maritimă din Olanda, KNRM, a transmis că bărbatul a fost salvat în dimineața zilei de duminică, de lângă Ijmuiden, la vest de Amsterdam. Mass-media olandeza a informat că bărbatul pare a fi un refugiat de 26 de ani din Eritreea care dorea să ajungă în Anglia. Barca pe care o construise nu avea motor, doar o pânză făcută dintr-o bucată de plastic, fiind descoperită pe o rută de transport maritim folosită de transportatorii de mărfuri.