Excursiile făcute pe jos prin Districtul Felinarelor Roșii din Amsterdam vor fi interzise începând cu luna ianuarie a anului viitor, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Tururile printre ferestrele prostituatelor provoacă multă agitație în Districtul Felinarelor Roșii și nu sunt respectuoase față de lucrătoarele sexuale”, explică guvernul olandez într-un comunicat oficial de presă.

Executivul olandez vrea să interzică tururile pentru că apreciază că turismul a ajuns la un nivel exagerat în zonă, iar lucrătoarele sexuale ce stau în lenjerie intimă în ferestrele luminate cu neoane sunt exploatate ca atracții turistice.

Centrul de Informații privind Prostituția (PIC) nu este de acord și vrea ca tururile pe jos pe care le organizează comunitatea prostituatelor să continue.

Proiectul PIC este desfășurat de lucrătoare sexuale care vor să aducă respect pentru comunitatea lor și să dea inflormații publicului curios despre măsurile de siguranță și despre regulile stricte ce le protejează pe prostituate.

”Grupurile de turiști te pot afecta dacă stai în fața ferestrei tale, fac poze, te arată cu degetul sau ghidul spune o grămadă de prostii neadevărate despre meserie. Dar grupurile pot fi benefice când ghizii îi educă pe turiști în privința meseriei și demontează mituri despre noi, luptând astfel contra dezonoarei cu care ne confruntăm”, explică o lucrătoare sexuală ce s-a prezentat cu numele Mariana, adăugând că unii turiști îi devin clienți.