Trei români au murit şi alţi patru au fost grav răniţi sâmbătă dimineaţă după ce autoturismul în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din nord-estul Franţei.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15.42 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că reprezentanții Ambasadei României la Paris au făcut demersuri, în regim de urgență, pentru obținerea unor informații cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a persoanelor rănite și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit datelor obținute până la acest moment, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au suferit răni grave, fiind transportați la o unitate medicală din zonă, precizează MAE.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:, 0033 (0)1 47 05 29 66, 0033 (0)1 47 05 27 55, 0033 (0)1 45 50 39 97, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al ambasadei 0033 (0) 68 07 13 729.

MAE mai spune că ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situația și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și a certificatelor de deces.

Accidentul s-a produs în jurul orei 04.15 GMT pe o autostradă din dreptul comunei Novy-Chevrieres, potrivit pompierilor, care au confirmat o informaţie a postului de radio France Bleu Champagne-Ardennes, scrie France Presse.

Pompierii informează că există patru răniţi în urma accidentului, între care trei foarte grav, toţi transportaţi la spitalul din Reims, din nord-estul Franţei. Şoferul camionului, "mai mult şocat decât rănit", a fost transportat la un alt spital, potrivit aceleiaşi surse.