Un angajat nemulțumit al administrației locale a deschis focul în centrul municipal din orașul Virginia Beach, statul Virginia, vineri după-amiază, omorând 11 persoane și rănind cel puțin șase persoane înainte de a fi și el ucis, a spus șeful poliției din oraș, citat de Reuters.

cladire municipala Virginia BeachFoto: Captura YouTube

Șeful poliției, James Cervera, a declarat că circumstanțele exacte ale schimbului de focuri în stațiunea de coastă au rămas în curs de investigare. El a oferit puține detalii despre ceea ce era cunoscut, dar a spus că un ofițer de poliție era printre cei care au fost împușcați, dar a supraviețuit.

Cervera a spus că suspectul a fost un vechi angajat al municipalității și l-a descris ca fiind "nemulțumit". Nu este clar dacă atacatorul și-a luat propria viață sau a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția.

Schimbul de focuri a avut loc, potrivit lui Cervera, la scurt timp după ora 4:00 în clădirea a doua a complexului centrului municipal, o unitate care găzduiește lucrările și utilitățile publice aproape de sediul primăriei.

Virginia Beach, care se află pe coasta atlantică, aproape de Chesapeake Bay, este cel mai populat oraș al statului cu aproximativ 450.000 de locuitori.

"Aceasta este cea mai devastatoare zi din istoria Virginia Beach", a spus primarul Bobby Dyer la o conferință de presă cu șeful poliției. "Oamenii implicați sunt prietenii noștri, colegii de muncă, vecinii".

Departamentul de Poliție din Virginia Beach declarase într-o serie de postări de pe Twitter că răspunde unei "situații cu trăgător activ" la clădirea nr. 2 din centrul municipal al orașului și a sfătuit publicul să evite zona.

Alte detalii oficiale despre violențele armate nu au fost disponibile imediat, dar un angajat aladministrației publice a declarat unui post de televiziune local afiliat al NBC căangajațiise aflau la birourile lor atunci când s-au declanșat focurile de armăși a povestit că a văzut o femeie grav rănită, a relatat postul WAVY-TV pe site-ul său.

O stație locală afiliată ABC a relatat inițial că doi oameni răniți în schimbul de focuri au fost duși la spitalele locale.

Guvernatorul statului Virginia, Ralph Northam, a spus pe Twitter că echipasa "monitorizează activ situația din Virginia Beach", și a cerut și el publicului să păstreze distanța față de zonă și să "urmeze toate instrucțiunile autorităților".