Președintele american Donald Trump și-a reluat vineri atacurile împotriva Mexicului, cerându-i să acționeze drastic și împotriva traficului de droguri, la o zi după anunțul său surpriză cu privire la o creștere a taxelor vamale la produsele importate din țara vecină cu scopul de a constrânge Mexicul să acționeze împotriva imigranților clandestini, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Autoritățile din Mexic „trebuie să preia controlul asupra țării din mâinile baronilor drogurilor și cartelurilor. Taxele vamale vor stopa atât drogurile, cât și clandestinii”, a scris Trump într-o postare pe Twitter.

Liderul american a afirmat că 90% dintre drogurile care inundă Statele Unite tranzitează Mexicul și trec prin frontiera mexicană.

Potrivit lui Trump, 80.000 de persoane și-au pierdut viața anul trecut și viețile altor un milion au fost „distruse” din cauza acestei situații.

„Acest lucru durează de mulți ani și nimic nu s-a făcut împotrivă. Înregistrăm un deficit comercial de 100 de miliarde de dolari cu Mexicul. A sosit timpul!”, a mai scris miliardarul republican pe Twitter.