Un foc de armă tras accidental de un membru al gărzii de corp a răsunat marți seara la Bruxelles la bordul avionului prim-ministrului ceh Andrej Babis, fără a provoca răni, au informat miercuri poliția și mass-media, potrivit La Libre, citat de Rador.

Andrej BabisFoto: AGERPRES

"Putem confirma un foc de armă accidental care a fost tras în timpul verificării unei arme de foc, la bordul unui avion guvernamental", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției din Cehia, Lenka Sikorova.

"Incidentul a avut loc într-o zonă izolată și nimeni (cu excepția gărzii de corp) nu a fost în pericol", a adăugat ea.

Cât despre purtătoarea de cuvânt a guvernului, Jana Adamcova, aceasta s-a mulțumit să declare pentru AFP că "s-a întâmplat așa ceva", fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit presei din Praga, împușcătura a avut loc în timp ce garda de corp a început să-și descarce arma, chiar în momentul în care avionul se pregătea să plece de la Bruxelles, unde domnul Babis a participat la un dineu al liderilor europeni.

Avionul cu 22 de persoane la bord a decolat apoi cu o oră mai târziu, a indicat site-ul de știri Aktualne, potrivit căruia glonțul a lovit căruciorul de distribuție a alimentelor.

Babis, în vârstă de 64 de ani, conduce un guvern minoritar alcătuit din mișcarea populistă ANO și din Partidul Social Democrat CSSD, susținut tacit de comuniștii din KSCM.

În 1994, o gardă de corp a tras accidental un foc de armă la bordul unui avion în zbor care îl transporta în Suedia pe ministrul ceh al Apărării, Antonin Baudys. Incidentul, în timpul căruia glonțul a lovit un rezervor de combustibil, nu a rănit pe nimeni.