După o absență de mai bine de trei luni, deputații de la "Partidul Socialist Bulgar pentru Bulgaria" s-au întors la muncă, în Parlament, joi. Socialiștii bulgari au încetat să mai participe la lucrările Adunării Naționale de la Sofia la jumătatea lunii februarie, pe motiv că vor abrogarea modificărilor adoptate atunci privind legislația electorală. Cu toate acestea, mișcarea propusă de Kornelia Ninova a fost interpretată atunci de partid ca fiind începutul campaniei electorale, potrivit Rador care citează Dnevnik.

HotNews.roFoto: Hotnews

Părăsirea lucrărilor din Parlament a condus la nemulțumiri din partea unei părţi a deputaților, ale căror salarii au fost reduse cu 60% din cauza absențelor. Opoziția internă, însă, a criticat-o pe Kornelia Ninova că, prin acţiunile sale, a privat BSP de o tribună în timpul campaniei electorale, din cauza căreia a şi pierdut alegerile.

Socialiștii au anunțat că deputații se reîntorc pentru a introduce modificări în legislația anticorupție, precum și propuneri de modificare a atribuțiilor procurorului șef. Ei vor cere, de asemenea, demisia ministrului finanțelor, Vladislav Goranov, pentru subvențiile de partid mai mari.