Trei persoane, inclusiv o fată de naționalitate germană, au murit după ce o barcă gonflabilă s-a răsturnat în Rin, iar o altă fată de naționalitate germană este căutată încă, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP. Printre pasagerii bărcii erau și români.

ambarcatiune pe RinFoto: Captura Twitter

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Departament francez Bas-Rhin, patru persoane de aflau în ambarcațiune.

”Trei persoane au murit, printre care și un martor care a încercat să salveze pasagerii ambarcațiunii și o fată de șase ani”, a spus preferctura într-un comunicat.

Astfel, o fetiţă în vârstă de şase ani şi un adult în vârstă de 29 de ani au murit, iar un copil de patru ani este dispărut. Al doilea adult a fost transportat la Spitalul din orăşelul Sélestat. Una dintre cele trei persoane care au sărit în apă pentru a interveni la accident a decedat.

Potrivit Prefecturii, fetița care a murit și fetița care este căutată încă sunt de naționalitate germană.

Acestea făceau parte dintr-un grup de turiști din Germania, dintre care patru se aflau pe această barcă. Cei doi adulți care erau în barcă cu ele erau de naționalitate română, la fel ca ceilalți care au rămas pe mal.

Un adult în vârstă de 29 de ani a murit. Al doilea adult a fost transportat la Spitalul din orăşelul Sélestat. Una dintre cele trei persoane care au sărit în apă pentru a interveni la accident a decedat.