Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a promis că va continua protestele de stradă după ce discuțiile dintre oficialii guvernamentali, găzduite de Norvegia s-au încheiat miercuri fără progrese în sensul soluționării crizei politice cu care se confruntă țara sud-americană, relatează Mediafax, citând Reuters.

​Juan GuaidoFoto: Captura video

La întâlnirea de la Oslo, delegații opoziției au cerut în mod repetat președintelui Nicolas Maduro să demisioneze și să permită unui guvern de tranziție să organizeze alegeri prezidențiale pentru a pune capăt crizei politice din Venezuela.

"Nu s-a ajuns la niciun acord, astfel încât șansa pe care o avem astăzi este să rămânem în stradă", a declarat Guaido pentru Fox Business Network: "Vrem să ajungem la o soluție în acest conflict".

Într-un comunicat anterior, biroul lui Guaido a anunţat că opoziția este dispusă să continue medierea atâta timp cât există şanse pentru un progres, dar că nu va renunța la foaia de parcurs pentru noi alegeri.

Ministerul de Externe din Norvegia a transmis miercuri că reprezentanții Guvernului și cei ai opoziției din Venezuela au arătat o "disponibilitate" pentru a face progrese.

"Părțile și-au demonstrat disponibilitatea de a avansa în căutarea unei soluții convenite și constituționale pentru țară, care să includă chestiuni politice, economice și electorale", a precizat Ministerul de Externe de la Oslo.

Guaido şi-a asumat, în ianuarie, funcţia de preşedinte interimar, citând constituția Venezuelei, și a denunțat guvernul lui Maduro drept ilegitim, după ce a obținut realegerea anul trecut printr-un vot care a fost calificat ca fiind falsificat.

Majoritatea națiunilor occidentale l-au recunoscut pe Guaido drept președinte legitim al Venezuelei, dar Maduro a declarat în repetate rânduri că nu va renunța. El a denunțat o lovitură de stat din partea lui Guaido și o marionetă a Washingtonului.