Unei agenții de știri din al patrulea cel mai mare oraș din Rusia, Ekaterinburg, i s-a ordonat să elimine înregistrările video ale protestelor față de construirea unei biserici, din cauza comentariilor ”extremiste”, relatează Moscow Times. În urma protestelor, primarul orașului rus a anunțat suspendarea construirii catedralei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proteste masive au avut loc în Ekaterinburg pentru a împiedica ridicarea unei catedrale într-un parc din oraș. Autoritățile au suspendat ulterior proiectul de construcție, după ce Vladimir Putin a apelat la conciliere și a spus că va ține cont de opinia celor care se opun construirii catedralei.

Serviciul federal pentru supervizarea Comunicațiilor, Tehnologiei informației și Mass Media, Roskomnadzor, a ordonat site-ului de știri e1.ru să elimine două vide-uri care au acoperit live pe YouTube demonstrațiile, a anunțat agenția de știri.

Roskomnadzor a cerut eliminarea conținuturilor media din cauză că în acestea persoane fac apel la ”revolte în masă și activitate extremistă”.