Vizita președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, programată pentru începutul lunii iunie, este un subiect controversat pentru britanici, relevă un sondaj de opinie, care indică faptul că 46% dintre respondenți sunt în favoarea vizitei, iar 40% ar dori anularea evenimentului, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Firma de cercetare YouGov a realizat un sondaj de opinie în care a întrebat cetățenii britanici dacă vizita de stat a liderului american ar trebui să aibă loc sau să fie anulată. 46% din respondenți au ales prima opțiune, în timp ce 40% s-au pronunțat pentru anularea vizitei, informează site-ul Politico Europe.

YouGov a realizat un sondaj similar și înainte de vizita de lucru a lui Trump din 2018, atunci când 50% dintre britanici s-au pronunțat în favoarea vizitei, în timp ce 37% au indicat că dori anularea vizitei.

Liderul de la Casa Albă va efectua o vizită de stat în perioada 3-5 iunie, ocazie cu care se va întâlni inclusiv cu regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii. Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 19-20 mai pe un eșantion de 2.108 persoane.