Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, este pregătit să sprijine un al doilea referendum pentru Brexit și ar putea avea loc în câteva zile, a anunțat marți cotidianul Mirror, citând reprezentanții formațiunii, relatează Mediafax citând Reuters.

Jeremy CorbynFoto: Captura YouTube

Corbyn, care a afirmat până acum că opțiunea unui al doilea referendum trebuie să rămână pe masă, se află sub presiunea de a susține unul fără nicio pregătire. Perspectiva ridică o dilemă, pe măsură ce tot mai mulți susținători ai partidului sprijină ieşirea din Blocul Comunitar.

După ce a fost pedepsit de alegători în scrutinul pentru europene, în care atât partidele pro-Brexit, cât și partidele pro-europene, au câştigat în detrimentul laburiştilor și conservatorilor, liderul laburist a spus că referendumul este calea de a reuni țara, putând fi, de asemenea, alegerile naționale.

Corbyn însuși a spus luni că cetăţenii britanici ar trebui să fie din nou chemaţi să-și exprime opţiunea privind Brexitul, fie prin alegeri generale, fie printr-un al doilea referendum.

"Cu conservatorii care se dezintegrează și nu pot guverna, iar Parlamentul este blocat, această chestiune va trebui să se întoarcă la popor, fie prin alegeri generale, fie prin referendum", a spus Corbyn, adăugând că partidul va avea discuții despre calea de urmat.