Ministrul de mediu din Mexic a fost forțat să își dea demisia după ce a cerut ca avionul cu care trebuia să călătorească să fie reținut la sol până la venirea sa, provocând o întârziere de 38 de minute, scrie The Guardian.

Josefa González Blanco trebuia să prindă vineri cursa din Mexico City până în Mexicali, la granița cu SUA, însă a întârziat, din motive necunoscute încă. Potrivit declarațiilor președintelui mexican, Andrés Manuel López Obrador, González Blanco a contactat un director al companiei aeriene, cu care aceasta era prietenă, cerându-i să rețină la sol avionul până la sosirea ei.

"Au fost nevoiți să aștepte pentru ea", a declarat sâmbătă López Obrador.

El a afirmat că situația este una "regretabilă".

Un pasager a scris pe Twitter despre întârziere, susținând că avionul era pe cale să decoleze când pilotul a anunțat că va trebui să întoarcă din cauza unui "ordin prezidențial".

După ce povestea a devenit publică, González Blanco și-a anunțat demisia și și-a cerut scuze pentru împiedicarea eforturilor de a purifica viața publică mexicană.

"Nu există justificare. Adevărata transformare a Mexicului necesită un acord constant cu valorile dreptății și ale justiției."

López Obrador a acceptat demisia ministrului, susținând că un astfel de comportament este incompatibil cu promisiunea sa de a transforma Mexicul. "Nu vom dezamăgi niciodată poporul."