Președintele noului înființat Partid Brexit, Nigel Farage, a declarat luni că formațiunea sa va acționa pe scena politică „pe termen lung”, după ce s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului europarlamentar desfășurat în Marea Britanie, transmite Mediafax, citând Euronews.

Nigel FarageFoto: Hotnews

Farage a mai declarat că dominația Partidului Laburist și a Partidului Conservator asupra Camerei Comunelor „trebuie să fie destrămată” și a anunțat că nu va „înapoia puterea” celor două formațiuni după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Farage a mai declarat pentru Euronews că își dorește ca europarlamentarii aleși din partea formațiunii sale să facă parte din echipa care negociază ieșirea țării din Blocul Comunitar, programată pentru 31 octombrie.

„Sincer, dacă lăsăm negocierile pe seama laburiștilor și conservatorilor, pur și simplu nu se va întâmpla (ieșirea Marii Britanii din UE, n.r.).

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, se situează pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar din Marea Britanie, cu 31,7% dintre voturi. Astfel, formațiunea ar urma să dețină 29 de fotolii în noua legislatură a Parlamentului European.