Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, se situează pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar din Marea Britanie, cu 31,8% dintre voturi, conform rezultatelor preliminare, relatează publicațiile Politico și Le Figaro, citate de Mediafax.

Nigel FarageFoto: Hotnews

După numărarea a aproximativ jumătate dintre voturile exprimate, al doilea loc este ocupat de Liberal Democrați, cu un procent de 20,40%.

Pe locul trei se situează Partidul Laburist, condus de Jeremy Corbyn, cu 14,05% dintre voturi, iar locul al patrulea este ocupat de Partidul Verde, cu 11,09% dintre voturi.

Partidul condus de prim-ministrul Theresa May s-a clasat pe locul cinci, cu un procent de 9,1%, ceea ce înseamnă că nu vor mai obține niciun loc în Parlamentul European.

Nigel Farage a transmis că partidul său se îndreaptă spre victorie și a anunțat că dorește un rol în negocierile pentru Brexit. De asemenea, liderul Partidului Brexit a transmis că se pregătește pentru alegeri generale.

„Conform informațiilor primite, Partidul Brexit se descurcă bine. Se pare că va fi o victorie importantă”, a declarat Farage, menționând că rezultatele de duminică reprezintă un semnal de alarmă petru Parlamentul britanic.

„Dacă nu părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, scorul pe care l-ați văzut azi pentru Partidul Brexit va fi repetat în cadrul alegerilor generale, pentru care ne pregătim”, a adăugat liderul partidului.