SUA și Taiwan au organizat o întâlnire între oficialii din cadrul serviciilor naționale de securitate pentru a îmbunătăți cooperarea dintre cele două state, scrie Reuters.

John BoltonFoto: Wikipedia

Șeful serviciilor de securitate din Taiwan, David Lee, s-a întâlnit luna aceasta cu consilierul american în probleme de securitate John Bolton, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe din Taiwan. Această întâlnire ar fi prima de la stabilirea oficială a relațiilor diplomatice dintre cele două țări, în anul 1979. Având în vedere situația tensionată dintre China și Taiwan, este probabil ca Beijingul să fie deranjat de această mișcare.

Întâlnirea reprezintă pentru Taiwan un semn de susținere din partea administrației Trump. Aceasta a avut loc în intervalul 13-21 mai, în timpul vizitei lui Lee în State.

"În timpul călătoriei, Secretarul General Lee și oficiali ai guvernului SUA s-a întâlnit cu reprezentanți ai aliaților noștri diplomatici, arătând din nou susținere față de o regiune Indo-pacifica liberă și deschisă", scrie în comunicat.