În reflecția sa de sâmbătă, care priveşte bioetică în multiplele sale aspecte, Papa Bergolio s-a axat pe avort, dar și pe "scopurile selective" ale anumitor tehnici medico-sanitare, scrie Il Giornale citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pontiful argentinian consideră că întreruperea voluntară a sarcinii nu poate fi niciodată o soluție căutată de oameni. De asemenea, Sfântul Părinte şi-a exprimat şi poziţia vizavi de amniocenteză.

Conform celor raportate în cotidianul 'Il Messaggero', pentru episcopul Romei, această procedură ar trebui evitată atunci când este efectuată pentru a verifica starea de sănătate a copilului nenăscut. Cuvintele pe care fostul arhiepiscop de Buenos Aires le-a pronunţat în timpul ședinței cu cei care au participat la evenimentul "Yes to life", o întâlnire organizată de o Dicasterie a Sfântului Scaun, sunt următoarele: "Viața umană - a spus Jorge Mario Bergoglio - este sacră și inviolabilă, iar utilizarea diagnozei prenatale în scopuri selective trebuie să fie puternic descurajată, deoarece este expresia unei mentalități eugenice inumane care refuză familiilor posibilitatea de a-şi primi, de a-şi îmbrățișa și a-și iubi copiii mai fragili''.

Pe scurt, examinarea condiției persoanei care urmează să se nască prin obținerea probelor biologice aparține sferei eugeniei atunci când această evaluare constituie anticamera unei selecții între cei care au dreptul să se nască și cei care nu au acest drept.