Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, le-a mulțumit cetățenilor care au votat în cadrul scrutinului europarlamentar și a transmis că dorește „o platformă progresistă” în cadrul Parlamentului, relatează Politico Europe citat de Mediafax.

TimmermansFoto: Comisia Europeana

„Familia mea politică a pierdut locuri (în Parlamentul European, n.red.). Am pierdut locuri, ceea ce înseamnă că trebuie să fim umili. Dar sunt și optimist”, a declarat Timmermans, menționând că formațiunea sa va lucra împreună cu alte partide progresiste în Parlamentul European.

„Vom crea o platformă bazată pe politici progresiste, orientate spre viitor, dinamice”, a adăugat candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

În cadrul unui eveniment al Socialiștilor în Bruxelles, Timmermans le-a mulțumit votanților și membrilor grupului pentru organizarea campaniei.

„Doresc să vă mulțumesc pentru faptul că am reușit să comunicăm cu foarte mulți cetățeni din Uniunea Europeană despre îngrijorările și dorințele lor. Cetățenii doresc o Uniune Europeană care înțelege că putem rezolva problemele doar împreună”, a declarat Timmermans.

Conform rezultatelor provizorii emise de Parlamentul European, Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D, centru-stânga) se situează pe locul al doilea, cu 152 de locuri în viitorul Parlament. Scrutinul este condus de Partidul Popular European, care va obține 178 de locuri.