Parlamentarii conservatori se pregătesc să intre în cursă pentru a deveni următorul lider Tory și prim-ministru după ce Theresa May a anunțat că va demisiona pe 7 iunie, relatează BBC.

Jeremy HuntFoto: Flickr/ Ted Eytan

Ministrul de externe, Jeremy Hunt, este ultimul parlamentar care a declarat că lisevaalătura lui Boris Johnson, Esther McVey și Rory Stewart, dejaintrațiîncursă.

Maimult de o duzină de alți parlamentarisunt considerați candidațiserioși. Amber Rudd, ministrul Muncii, a anunțatdejacă nu este interesată.

Termenul limită pentru nominalizări este săptămâna care începe pe 10 iunie. Candidații au nevoie să fie propuși de doi colegi. Dacă există maimult de trei candidați, deputații Tory efectuează o serie de voturi până rămân doar doi. Președintele Partidului Conservator, Brandon Lewis, a declaratcăsperăca procesul de determinare a alegerii finale să fie încheiatpânălasfârșitul lunii iunie.

Apoi vor avea loc o serie de întruniri electorale în Regatului Unit, urmate de un vot prinpoștăal membrilor Partidului Conservator, rezultatul urmând a fi anunțat înainte ca Parlamentul să îșiîncheie sesiunea în vară.