Curtea Supremă din Kenya a aprobat vineri o lege care interzice relațiile între persoanele de același sex și care prevede pedepse de până la 14 ani de închisoare. Decizia a stârnit valuri de critici atât din partea Organizației Națiunilor Unite și din partea activiștilor pentru drepturile omului, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

După verdict, unii activiști pentru drepturile homosexualilor au plâns în fața sălii de judecată, în timp ce susținătorii interdicției au strigat "mulțumesc" în fața completului de judecată, unii dintre ei purtând pancarte cu mesaje precum "homosexualitatea este o monstruozitate."

Militanții care au depus petiția pentru dezincriminarea relațiilor între persoane de același sex au susținut că legea a încălcat constituția din 2010, care garantează egalitatea, demnitatea și intimitatea tuturor cetățenilor. "Vom face apel și sperăm că va fi anulată această decizie greșită, care, în opinia noastră, este foarte părtinitoare ", a declarat Eric Gitari, unul dintre protestatari.

Relațiile între persoanele de același sex sunt o infracțiune în mai mult de 70 de țări din întreaga lume, dintre care aproape de jumătate sunt din Africa. O excepție este Africa de Sud care este singura națiune africană care a legalizat căsătoria homosexuală.