Un studiu realizat de Fondul Monetar Internațional a arătat că tarifele impuse de SUA în cazul mărfurilor din China afectează ținte neintenționate, potrivit CNBC.

chinaFoto: Hotnews

Studiul, publicat joi, dezvăluie faptul că costurile sancțiunilor americane sunt suportate aproape în totalitate de importatorii americani.

Președintele Trump a susținut pe 8 mai că tarifele impuse Chinei vor îmbogăți SUA cu până la 100 de miliarde de dolari pe an. Însă FMI-ul a anunțat că deficitul comercial rămâne aproximativ același, chiar și după impunerea tarifelor.

Trump a înaintat de asemenea posibilitatea unei noi creșteri de tarif pentru alte mărfuri chinezești în valoare de 300 de miliarde de dolari. Iar acest lucru, potrivit FMI, ar putea să vătămeze consumatorii, deoarece companiile vor pasa costurile adiționale către aceștia.

"Consumatorii din SUA și China sunt în mod sigur cei care pierd în urma tensiunilor comerciale", a transmis FMI, menționând că tarifele mai mari ar putea să afecteze și creșterea economică.

"Deși impactul asupra creșterii globale este relativ modest în momentul de față, escaladarea recentă ar putea scădea motivația pieței, ar putea pune în dificultate lanțurile globare de aprovizionare și ar putea pune în pericol creșterea globală în 2019."

China și SUA se află într-un război comercial de mai bine de un an. În acest timp, mărfuri în valoare de miliarde de dolari au devenit ținta tarifelor de import.