Președintele american Donald Trump a cerut comunității de informații din SUA să coopereze cu procurorul general William Barr în analizarea evenimentelor care au dus la ancheta privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale din 2016, relatează Mediafax, citând Reuters.

Donald Trump si Mark MilleyFoto: Wikimedia Commons

"Astăzi, la cererea și recomandarea procurorului general al Statele Unite, președintele Donald Trump a direcționat comunitatea de informații să coopereze cu procurorul general în investigarea activităților de monitorizare în timpul alegerilor din 2016", a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

Acesta i-a permis procurorului general să declasifice orice informație pe care o consideră potrivită în timpul investigației sale. Ordinul a fost dat pe fondul tensiunilor între Trump și democrați în contextul anchetei conduse de procurorul special Robert Mueller.

Robert Mueller a anchetat posibilele ingerințe ruse în alegerile prezidențiale din Statele Unite, care au avut loc în 2016 și dacă au existat legături între Rusia și echipa de campanie a lui Trump.

Comisia Robert Mueller a oferit Departamentului Justiţiei versiunea completă a raportului de anchetă privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte între echipa electorală a lui Donald Trump şi Moscova. Secretarul Justiţiei, William Barr, care este şi procuror general, a redactat raportul, ţinând secrete anumite fragmente ale documentului. O versiune redactată a fost trimisă Congresului, iar alta a fost publicată.