Majoritatea judecătorilor Curții Supreme din Brazilia au votat în favoarea incriminării homofobiei și a transfobiei, potrivit BBC News.

Steagul LGBTFoto: Wikipedia

6 din 11 judecători au votat în favoarea propunerii de a considera discriminarea împotriva persoanelor gay și a celor transexuale echivalentă cu rasismul.

Potrivit activiștilor, această decizie va oferi comunității, care este acum ținta atacurilor constante, o formă reală de protecție. Cel puțin 141 de persoane din comunitatea LGBT au fost ucise în Brazilia anul acesta, conform informațiilor oferite de organizația Grupo Gay da Bahia.

Biserica Catolică și mișcările evanghelice critică în mod frecvent eforturile de a proteja drepturile persoanelor LGBT, iar președintele de extremă dreaptă Jair Bolsonaro s-a autodescris ca fiind "homofob".

Decizia Curții Supreme nu este finală, iar următoarea sesiune de dezbateri va avea loc pe 5 iunie.

"Violențele cu motivație homofobă sunt la fel de alarmante ca violența fizică", a declarat Luiz Fux, vicepreședintele Curții Supreme.

În Brazilia se află cea mai mare comunitate catolică. Statul a legalizat în 2013 căsătoria între persoanele de același sex și cuplurile LGBT pot adopta.

Într-un interviu acordat de președintele Bolsonaro, acesta a afirmat că ar prefera să aibă un fiu mort decât unul homosexual.