Cel puțin opt persoane, printre care doi copii, au fost ucise joi în nord-vestul Siriei, în urma unor raiduri aeriene ale forțelor guvernamentale, relatează Mediafax, citând Al Jazeera.

Soldat sirian cu masca de gazeFoto: Wikimedia Commons

Raidurile aeriene de joi au avut loc ca urmare a unei intensificări a confruntărilor dintre forțele loiale regimului și rebelii care controlează regiunea, după ce o coaliție a grupărilor rebele armate din zonă a lansat marți o contraofensivă.

Aproximativ 200.000 de persoane din nord-vestul Siriei au fost nevoite să părăsească regiunea ca urmare a intensificării conflictului dintre rebeli și forțele guvernamentale siriene, susținute de Rusia. Regiunea este controlată în mare parte de către Hay'et Tahrir al-Sham (HTS), o grupare armată care a fost anterior afiliată grupării al-Qaeda.

Trupele loiale președintelui Bashar al-Assad au preluat controlul asupra orașului Kafr Nabuda din provincia Hama pe 8 mai, însă rebelii din zonă continuă să opună rezistență. Confruntările din Kafr Nabuda, situat în nordul provinciei, au dus la moartea a 26 de luptători pro-guvernamentali și a 18 rebeli.