"Dacă Liga Nordului va fi primul partid din Italia, nu voi cere nici măcar o jumătate de fololiu în plus, există un contract. Dacă vom fi primii și în Europa, vom avea mai multă putere să apărăm interesele Italiei și, evident, problemele italiene, reducerea impozitelor va fi prioritatea ". Ministrul de Interne Matteo Salvini, în interviul pe care l-a acordat la 'Radio anch'io', își reiterează priorităţile: "Micşorarea taxelor, aşa cum se prevede în programul de guvernare, o singură taxă pentru familii și întreprinderi pentru a permite Italiei să se lanseze'', potrivit La Stampa, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Între timp, continuă polemicile cu Luigi Di Maio. Ultima priveşte abolirea infracţiunii de abuz în serviciu. "Nu pot bloca 8.000 de primari din cauza temerii că cineva ar putea fi cercetat", a declarat ieri seara Salvini, vicepremier și ministru de interne din partea Ligii, la emisiunea 'Porta a Porta' de pe Rai1. Există primari care nu semnează nimic de teama de a nu fi anchetaţi", spune vicepremierul și ministrul de interne, Matteo Salvini, la "Porta a Porta". Însă liderul Mişcării 5 Stele, aflat la sfârşitul vizitei electorale pe care a făcut-o la Avellino, răspunde: "Cine vrea să propună abolirea infracţiunii de abuz în serviciu va găsi un zid în M5S". După care a atras atenţia asupra lui Berlusconi: "Aveţi grijă, vrea să se reîntoarcă în calitate de ministru al justiției''.

Invitat joi dimineaţa la emisiunea 'Radio anch’io' difuzată de postul Radio Uno, Salvini a comentat ştirea potrivit căreia unii membri ai instituțiilor și asociațiilor cunoscute pentru eforturile depuse în lupta împotriva mafiei nu participă la ceremonia de joi dimineață din aula bunker a penitenciarului Ucciardone în semn de protest faţă de prezența sa: "Cine produce divizări în lupta împotriva mafiei greşeşte, oricine se folosește de o zi ca cea de astăzi pentru mica sa luptă politică rănește Italia şi memoria lui Giovanni Falcone şi cea a polițiștilor, magistraților și jurnaliștilor căzuți la datorie" a spus el.

"Dacă există un lucru care ar trebui să ne unească, acesta este lupta tuturor italienilor împotriva Camorrei, Mafiei și Ndranghetei. Noi angajăm bărbați și femei la agențiile de bunuri confiscate Mafiei şi restituim la sute de municipalităţi și primării vile, apartamente, magazine, restaurante confiscate de la Mafie".