Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că nu consideră că suplimentarea trupelor americane din regiunea Orientului Mijlociu este necesară pentru a contracara acțiunile Iranului, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu cred că vom avea nevoie (de trupe suplimentare, n.r.). Chiar nu cred. În mod cert aș trimite trupe dacă ar fi nevoie”, a declarat liderul de la Casa Albă, care a adăugat că, în cazul în care situația o va impune, va decide suplimentarea forțelor americane din regiune „cu oricât va fi nevoie”, citează Mediafax.

Declarația lui Donald Trump, care a depus eforturi de-a lungul mandatului său pentru a reduce numărul militarilor americani detașați în străinătate, vine după ce Secretarul interimar al Apărării din SUA, Patrick Shanahan, a confirmat joi că Pentagonul analizează posibilitatea suplimentării efectivelor militare în Orientul Mijlociu. „Ne gândim în felul următor: sunt lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăţi securitatea forţelor americane în Orientul Mijlociu? Soluţia ar putea implica trimiterea de trupe suplimentare", a declarat acesta.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că preşedintele Donald Trump evaluează „zilnic” capabilităţile militare din Orientul Mijlociu. „Evaluăm riscurile, asigurându-ne că avem forţele adecvate”, a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene, potrivit Mediafax.