Judecătorii australieni au decis ca actorul Geoffrey Rush să primească despăgubiri de 1,9 milioane de dolari pentru că a fost defăimat într-un tabloid al News Corp, imperiul media al lui Rubert Murdoch, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziarul a scris, în mai multe articole că, în 2015, când juca rolul principal din Regele Lear la Compania de Teatru Sydney, Rush a avut un comportament inadecvat față de o actriță din aceeași piesă.

Curtea Federală din Australia a decis ca News Corp să-i plătească actorului ce are un premiu Oscar în palmares, o despăgubire totală de 2,8 milioane de dolari australieni. Aceasta este cea mai mare sumă acordată vreodată de instanțele din Australia pentru defăimare.

Actorul australian Geoffrey Rush, 67 de ani, a spus că articolele din Daily Telegraph of Sydney au fost însăilate în grabă pentru că ziarul voia să prezinte cazuri australiene similare cu acuzațiile de agresiune contra producătorului american Harvey Weinstein, scandal care a declanșat curentul #MeToo.

În aprilie, la prima decizie contra tabloidului în procesul intentat de Geoffrey Rush, judecătorul Michael Wigney a spus că articolele sunt ”nesăbuit de iresponsabile” și reprezintă ”un jurnalism senzaționalist de cea mai joasă speță, cu adevărat cea mai joasă speță”.