Guvernul SUA recurge la acțiuni de lobby, încercând să împiedice Coreea de Sud să mențină relațiile cu Huawei Technologies Co Ltd products, potrivit unui articol publicat joi într-un ziar sud-coreean, scrie CNBS.

Logo HuaweiFoto: Hotnews

Recent, un oficial din Departamentul de Stat american a declarat în timpul întâlnirii cu omologul său sud-coreean că LG Uplus Corp, companie care utilizează echipament Huawei, nu ar trebui să poată să activeze în regiuni sensibile ale Coreei de Sud. Acesta a spus și că Huawei va trebui să fie alungată din țară la un moment dat.

Washington-ul pune presiune pe aliați pentru ca aceștia să renunțe la relațiile comerciale cu firma chineză, argumentând că lucrul cu Huawei îi expune la pericolul de a fi spionați sau de a deveni ținta unor atacuri cibernetice.

În timp ce Coreea de Sud este aliatul Statelor Unite, China reprezintă cea mai mare piață de export pentru statul sud-coreean. În primele patru luni ale anului, aproape un sfert din exporturile totale ale Coreei de Sud au mers în China, potrivit datelor guvernamentale oferite de guvernul sud-coreean.