Premierul britanic Theresa May urmează să demisioneze vineri din funcție din cauza rebeliunii din cadrul cabinetului de miniștri, răzvrătire provocată de planul ei de Brexit, scrie The Times.

Theresa MayFoto: Captura YouTube

Ea a sfidat miercuri seară tentativa de a o forța să plece din Downing Street, insistând că va petrece ziua de azi făcând campanie pentru alegerile europene ce se desfășoară joi în Marea Britanie. Aliații săi, însă, cred că May va anunța că pleacă după întâlnirea cu Sir Graham Brady, șeful grupului parlamentar conservator.

May s-a hotărât să cedeze după ce miniștrii din guvern s-au alăturat rebeliunii apărute în partidul conservator din cauza ofertei ei de a oferi opțiunea unui nou referendum privind Brexitul.

Miercuri, ministrul pentru relația cu Parlamentul, Andrea Leadsom, și-a anunțat demisia, ea devenind al 36-lea ministru care demisionează din Guvern. Leadsom a declarat că „nu crede“ că guvernul poate să pună în aplicare rezultatul referendumului din iunie 2016 în conformitate cu votul pro Brexit.

Alți miniștri sunt pregătiți să demisioneze și ei, dacă premierul încearcă să se agațe de funcție după europarlamentarele de azi, scrie și Daily Mail.

Nu toată lumea este convinsă că Theresa May va pleca. ”A tras canapeaua în fața ușii, nu pleacă”, a spus Iain Duncan Smith, fost lider al partidului conservator.