Premierul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a criticat miercuri, în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze France 24, decizia Statelor Unite de a convoca o conferință în Bahrain pe tema situației economice a Autorității Palestiniene, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cadrul interviului, Mohammad Shtayyeh a declarat că președintele Statelor Unite, Donald Trump, „poartă un război economic împotriva palestinienilor”. El a mai spus că nu poate să existe o evoluție din punct de vedere economic fără existența unei soluții la nivel politic.

Întrebat dacă anumite state arabe, precum Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, care au fost de acord să participe la conferința organizată de SUA, trădează interesele palestinienilor, Shtayyeh a refuzat să facă prea multe comentarii, însă a declarat că înțelege că cele două țări sunt presate de către Washington.

Oficialul a mai declarat că în timp ce Trump nu a anunțat încă un plan de pace, deciziile luate de către Administrația sa în ultimele luni indică faptul că orice propunere a președintelui american în acest sens nu va fi pe placul palestinienilor. De asemenea, el a mai spus că liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a avut discuții promițătoare cu Trump, dar rezultatul acestora a fost „un dezastru”.

În cadrul aceluiași interviu, Shtayyeh a solicitat statelor europene să ofere mai mult sprijin financiar Autorității Palestiniene și îndemnat Franța să recunoască existența Palestinei ca stat. El a mai spus că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, nu ar putea fi niciodată un partener în cadrul procesului de pace.